Sommaren 2018 i Hammarbykyrkan

I år har vi en helt osannolikt vacker försommar i maj och juni, ja det har varit så varmt att vi t o m kan känna det som om vi haft högsommar i flera veckor. När detta skrivs har det varit högtryck, blå himmel, svaga vindar och sol så gott som oavbrutet i sex veckor.

Men allting har sin tid. Värme och torka har också en avigsida, bl a behövs regn för landets jordbrukare och även i våra trädgårdar är det ju trevligt med gröna gräsmattor och blommande rabatter. Så det är väl bäst att lita på att vår Herre också förser oss med några rejäla regn under sommaren.

I Hammarbykyrkan har sommaren genom åren varit lågsäsong. Många av våra medlemmar har haft sina rötter på andra orter i Sverige och återvänt dit under sina sommarsemestrar. Men med både en persisk grupp och en oromogrupp i Hammarbykyrkan ändras denna bild. Våra persiska och oromska vänner har oftast inga sommarstugor vid Norrlandskusten eller i Skåne att återvända till och vill gärna lyssna till Guds ord i Hammarbykyrkan även under sommarmånaderna. Alltså har både farsigruppen och oromogruppen gudstjänster hela sommaren.

Farsigruppen har i juni sina gudstjänster söndagar kl 17. Fr o m juli hålls farsigudstjänsterna i stället söndagar kl 13. Vid dessa gudstjänster finns det möjligheter att få gudstjänsten tolkad till svenska.

Det blir också i år en persisk sommarkonferens. Den pågår den 26-29 juli. Lördag den 28/7 hålls en dopgudstjänst kl 14.00 och söndag den 29/7 kl 11.00 hålls en söndagsgudstjänst dit vi hoppas att även många svensktalande kommer.

Oromogruppen har också gudstjänster hela sommaren. De hålls i juni kl 14.00 och fr o m juli kl 15.30.

För den svenska gruppen hålls söndagsgudstjänster på svenska under första halvan av juni och andra halvan av augusti, men under högsommaren hänvisar vi när det gäller söndagarna till våra grannkyrkor, Triangelkyrkan i Enskede och Skarpnäckskyrkan i Skarpnäck.

Det finns också möjlighet att delta i gudstjänsterna på Svalkan, Betlehemskyrkans sommargård i Ulriksdal. Varje söndag mellan den 17 juni och 19 augusti är det gudstjänst kl 11.00 på Svalkan.

Medverkar gör:

17/6             Mark Carlsson
24/6             Lars Hallin
1/7               Helena Alin
8/7               Christoffer Abrahamsson
15/7             Gerwin Bos
22/7             Erik Nilsson
29/7             Amanda Vadian
5/8               Christoffer Abrahamsson
12/8             Mark Carlsson
19/8             Christoffer Abrahamsson

Årets Svalkan-säsong avslutas fredag den 24/8 kl 18.00 med en grillfest.

Publicerat den 16 juni