En spännande höst i Hammarbykyrkan

Det blir en spännande höst i Hammarbykyrkan!

På söndag 18/8 kl 11 är det upptaktsgudstjänst för terminen i Hammarbykyrkan. Gustav, Håkan och ungdomar medverkar. Efter gudstjänsten blir det ett föreningsmöte med information om terminens program, vilka präster som tjänstgör under Gustavs föräldraledighet mm. Kom ihåg att gudstjänsttiden är kl 11 denna termin!

Magnus Persson, inspiratör på EFS centralt och känd från församlingsbygget United i Malmö, kommer att leda en gudstjänst i månaden. Efter gudstjänsterna kommer han att hålla föredrag om de viktiga frågorna om kyrkans och EFS framtid som han jobbar med som inspiratör. Han skriver:

”Min personliga övertygelse är att EFS äger en unik och viktig position i svensk kristenhet. Som en inomkyrklig missions- och väckelserörelse i Svenska kyrkan ser jag EFS som ett slags »helkyrklighet« som rymmer och förenar omistliga bidrag från flera olika traditioner kring ett tydligt reformatoriskt centrum. En av mina uppgifter kan därför bli att uppmuntra och stärka den teologiska identiteten och självkänslan inom rörelsen".

Hans Lindholm kommer också att medverka flera gånger och ta ett särskilt ansvar för sinnesrogudstjänsterna. Hans är en av Sveriges mest erfarna själavårdare och förkunnare med lång erfarenhet av sinnesrogudstjänster Tillsammans med Håkan Sandlund och en särskild grupp i kyrkan med Anderas Kindbom som samordnare kommer han att fortsätta utveckla de uppskattade sinnesrogudstjänsterna.

Flera välkända präster, bl a Anders Lennse, kommer också att medverka på olika gudstjänster.

Håkan Sandlund fortsätter som musikansvarig och skriver:

”I Hammarbykyrkan har musiken genom åren haft en stor plats och har även idag. Förkunnelse, bön, diakoni, samhällsengagemang, mission, tillbedjan, musik, gemenskap allt är viktiga beståndsdelar i en levande församling. Musiken kan förkunna Evangeliet i text och toner, lovsjunga och tacka vår Himmelske Fader, ge gemenskap, och öppna våra hjärtan.”

Hammarbykyrkans kör kommer att öva på tisdagar. Vi fortsätter vår strävan att utveckla vår sång så att Guds Ord kan målas. Välkommen att höra av dig till mig om du skulle vilja vara med.

Barnkören Joy övar på tisdagar mellan 17.30-18.15 och leds av Håkan tillsammans med Agnes Öberg. Skulle gärna ha hjälp av någon mer kring kör-fikat.

Marcus Berglund övar med sin Gospelkör på måndagar. Johanna Gard med Soulful Voices och Soulful Kids likaså.

Särskilda händelser i höst

Helgen 19-20/10 firar vi Hammarbykyrkans 50-årsjubileum och då medverkar bl a biskop Andreas Holmberg, missionsföreståndare Kerstin Oderhem och distriktsföreståndare Mia Ström. Bl a Göran Ahlforn, Håkan Sandlund och Gustav Hafström planerar helgen. På lördag kväll blir det jubileumskonsert med Hammarbykyrkans kör, Håkan Sandlund, Ida Sand, Ulf och Arne Lundmark, Andreas Sandlund och Soulful Voices.

Första advent firar vi gudstjänst tillsammans med våra vänner i den persiska och den oromotalande föreningen. På lördagen blir det julmarknad som vanligt.

På juldagen har vi gudstjänst i Hammarbykyrkan tillsammans med Betlehemskyrkan och våra systerföreningar i kyrkan. Sedan har vi gudstjänst på trettondagen i Betlehemskyrkan med missionstema. Sista söndagen före jul (22/12) blir det musikgudstjänst med Joy och Håkan Sandlund.

Programmet i början på terminen:

18/8 Upptaktsgudstjänst med Gustav och Håkan samt ungdomar.

25/8 Mässa med Magnus Persson. Föredrag efter kyrkkaffet.

1/9 Sinnesrogudstjänst med Hans Lindholm.

Publicerat den 12 augusti