Adventshelg med julmarknad och adventsgudstjänst

Lördagen före första advent är sedan många år dagen för Hammarbykyrkans julmarknad. Ett evenemang som lockar medlemmar, f d medlemmar, ungdomar som växt upp i kyrkans barnarbete men lämnat gemenskapen och även många från kyrkans omgivning. Numera är också den persiska EFS-föreningen i kyrkan starkt engagerad i julmarknaden och står för en viktig del av både aktiviteter och besökare.

Julmarknaden som hölls igår, lördag 2/12 2017, hade som vanligt många besökare. Varje år känns det som om det är nytt besöksrekord. Så kändes det också i går.

Den preliminära sammanräkningen säger att vi tillsammans samlade in 103.000 kr, vilket är ca 4.000 kr mer än i motsvarande sammanräkning i fjol. Dock brukar det komma till en del pengar, t ex från icke färdigsålda lotterier.

Stort tack till alla som bidragit, som ansvariga för olika delar av julmarknaden och som besökare som handlade och åt av alla läckerheter som fanns att inmundiga.

Idag på första advent var kyrkan välfylld när vi firade gudstjänst. Gustav Hafström ledde gudstjänsten och predikade. Kyrkokören, för dagen under ledning av Annika Hudak, sjöng för oss och avslutade förstås med Otto Olssons klassiska sång "Advent". Efter gudstjänsten blev det lussekatter och pepparkakor tillsammans med kaffet i Hammarbysalen.

Publicerat den 3 december