Insamlingsgalan 2017

Lördag den 1 april arrangerades årets insamlingsgala i Hammarbykyrkan, den 14:e i ordningen. Intäkterna från galan översteg även detta år 100000 kr, ett fantastiskt belopp med tanke på att antalet betalande galabesökare var ca 150 personer. 680 kr per deltagare, inte illa!

Årets musikaliska gäst var Frank Ådahl, känd kristen sångare med rötterna i gruppen EdinÅdahl som en gång t o m representerade Sverige i Eurovision Song Contest. Frank framträdde både som sångare och evangelist med ett starkt budskap mellan sångerna. Vi fick höra Toner från himlen, Att lämna allt, En liten stund med Jesus, Reser till kärlek och många av hans andra sånger.

Julia Merhay från Skarpnäckskyrkans och gruppen Shine sjöng en sång av Miguel Robaina, musiker i Skarpnäckskyrkan. Oromo Art & Worship Group från den etiopiska grupp från provinsen Oromo som numera finns i vår kyrka medverkade med rytmisk sång och dans. Och Mani m fl från den persiska gruppen framförde persisk sång och musik.

Mim Öberg och Anders Parsmo var dagens galavärdar. Insamlingarna som alltså gav drygt 100000 kr gick till flyktingar i Irak, svältande på Afrikas horn samt till den diakonala verksamhet som Hammarbykyrkan bedriver för nyanlända i Stockholm.

Som vanligt fanns det också mat och fika att köpa både före och efter konserten. Både den oromska och persiska gruppen i kyrkan serverade sina hemlands rätter. Det fanns förstås också ett "svenskt" bord, med pajer, smörgåsar och hembakat fikabröd.

Ett bildspel finns på Hammarbykyrkans offentliga Facebooksida: https://www.facebook.com/Hammarbykyrkan-274268615946234/

Publicerat den 4 april