Gudstjänst den 17 januari via Zoom och Facebook

Hammarbykyrkans gudstjänst inkl digitalt kyrkfika via Zoom 17/1

Söndag den 17/1 gör vi ett experiment. Vi sänder som vanligt
gudstjänsten via Facebook. Men du kan också ansluta till gudstjänsten via videomötesverktyget Zoom.
Mattias Nordström leder mässan och finns kvar i kyrkan en timme efter mässan för den som vill ta emot nattvarden,samtala, tända ljus och be eller annat.

Upplägget blir följande:

Från ca kl 10.30 kan du logga in till Hammarbykyrkans "Zoomrum". Där är Carl-Olof Strand (som i sin roll i seniororganisationen SeniorNet jobbat mycket med Zoomträffar) värd. Vi säger "hej" och kan prata lite med varandra innan gudstjänsten börjar.

Kl 11.00 delas den Facebooksända gudstjänsten via via Zooms funktion för "dela skärm". (Calle sköter detta.) Du kan alltså följa gudstjänsten som inloggad i Zoomrummet. Men du kan också följa den direkt via Facebook och sedan ansluta till vår Zoomträff.

Efter gudstjänsten slut, ca kl 12.00, har vi ett digitalt kyrkfika tillsammans i Zoomrummet. Blir vi många kan vi dessutom om vi vill dela upp oss slumpmässigt i "bordsrum" i Zoom och du kan prata med de andra som fördelats till det rummet. Ha då gärna ditt eget kyrkkaffe tillgängligt! Här kan samtalen fortsätta så länge någon har något att avhandla.

För att ansluta till Zoom-gudstjänsten klickar du på denna länk:

Om du vill delta från en dator är det viktigt att du kollar att din dators mikrofon, högtalare och kamera fungerar. Från datorn loggar du in med länken ovan. Du kan också ladda ner programmet Zoom Cloud Meetings från Zooms webbplats. Men detta skall bara vara nödvändigt om du själv sedan vill starta egna Zoomträffar med Zooms gratisversion eller betalversion.

Om du vill delta med en surfplatta eller en mobiltelefon måste du först ladda ner appen "Zoom Cloud Meetings" från Apple store eller Google Play Butik. Sedan klickar på den länk du fått ovan och kommer in till mötet.

Detta är ett experiment. Det kan bli tekniska problem, men vi vill prova för att se om detta är ett sätt att både delta i en gudstjänst och få träffa varandra igen.

Har du "tekniska" frågor inför Zoom-gudstjänsten, kontakta Carl-Olof Strand, 070-3431946 eller carlolofstrand@gmail.com.

Publicerat den 11 januari