En blivande ärkebiskop i Tyresöradion

I Tyresö finns en lokal radio, Tyresöradion, som drivs av en ideell förening, Tyresö närradioförening. Programmen sänds på 91,4 Mhz och kan till nöds höras även utanför kommunen, i de södra delarna av Stockholm. Men programmen finns också att lyssna på via Internet.

Just nu ligger ett program upplagt på www.tyresoradion.se, där den blivande ärkebiskopen, Antje Jackelén, intervjuas av Leif Bratt, en av Tyresöradions ideellt arbetande programmakare. Leif ställer "den religiöst ovanes" frågor till Antje, men även för mer teologiskt bevandrade Hammarbyare kan programmet vara intressant att lyssna på.

Antje Jackélen och även hennes man, Heinz Jackelén, var på 1980-talet präster i Tyresö församling och har därmed både anknytning till kommunen och god erfarenhet av Svenska kyrkan i Stockholms stift.

När ni går in på www.tyresoradion.se ser ni att Hammarbykyrkans webbredaktör också av och till roar sig med att göra program på Tyresöradion. Dock blev det inte jag som gjorde intervjun med Antje Jackelén. För att hitta programmet med Antje scrollar ni ner till det program som heter "Nästa ärkebiskop". Efter ett tag tas det bort från programlistan i huvudfönstret. Då får ni i stället söka efter det under fliken Arkiv/Sök.

Carl-Olof Strand

 

Publicerat den 23 februari